Wat meet en certificeert De Vitaliteitsmonitor?

De Vitaliteitsmonitor beoordeelt jouw inspanningen als werkgever. In hoeverre span jij je als organisatie in voor vitale werknemers? Hoe zorg je er als werkgever voor dat alle randvoorwaarden aanwezig zijn voor vitale en duurzaam inzetbare medewerkers?

Bij het beoordelen van de algemene eisen meet en certificeert De Vitaliteitsmonitor bijvoorbeeld in hoeverre je onderzocht hebt hoe vitaal de medewerkers zijn, in hoeverre je prestaties hebt vastgelegd en intern gedeeld en in hoeverre externe stakeholders betrokken zijn bij het opstellen van een vitaliteitsbeleid.

Bij het beoordelen van de 18 indicatoren meet en certificeert De Vitaliteitsmonitor hoe goed je het als werkgever doet op specifieke onderwerpen rond vitaliteit. In hoeverre faciliteer je als organisatie dat medewerkers een vitaal eetpatroon hanteren? In hoeverre worden medewerkers betrokken bij de doelstellingen en resultaten van de totale organisatie?

De Vitaliteitsmonitor meet en beoordeelt niet de daadwerkelijke resultaten bij medewerkers. Een Vitaliteitsmonitor geeft dus niet aan hoe vitaal jouw medewerkers zijn.

Voorbeeld: een organisatie doet allerlei inspanningen om medewerkers minder te laten roken. Er worden stoppen-met-roken cursussen aangeboden, het rookhok is verplaatst naar achter het pand zodat rokers minder in de verleiding komen en je geeft voorlichting over de schadelijke gevolgen van roken. Toch zijn er erg veel rokers binnen de organisatie. Als organisatie scoor je in dit geval relatief hoog op deze indicator uit De Vitaliteitsmonitor.

Aan de slag met vitale medewerkers

Start Intake